У Львові з'явився проспект Святого Івана Павла II

Фото

З нагоди 20-річчя візиту Папи Римського Івана Павла II до України у Львові зявився проспект, названий на його честь.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Львівська міська рада.

Проспектом на честь понтифіка найменували частину вулиці Хуторівка – від вулиці Стрийської до проспекту Червоної Калини.

У Львові з'явився проспект Святого Івана Павла II / Фото: Маркіян Лисейко, Укрінформ

«По цій вулиці ступала нога і їхав папамобіль великого святого, можливо, найбільшої людини XX століття, яка любов’ю до Бога і до людей зменшувала зло, давала надію. І дай Боже, щоби цей проспект, яким будуть їздити люди на роботу, додому, до ринку, на навчання, стягував на наше місто заступництво цього великого святого, який любив людей і Україну», - зазначив архиєпископ і митрополит Філадельфійський УГКЦ Борис Ґудзяк.

Читайте також: У Львові одну з вулиць перейменують на честь Івана Павла II

23-27 червня відзначається 20-річчя візиту Папи Римського Івана Павла II в Україну. З цієї нагоди у Львівській міській раді відбулась урочиста академія, до якої долучилися керівники міста й області, науковці, священники, ченці та черниці, а також генеральний консул Республіки Польща у Львові. Під час події погасили тематичну поштову марку.

Як повідомляв Укрінформ, рішення про перейменування частини вулиці Хуторівка на честь Івана Павла II було ухвалено 20 травня на сесії Львівської міської ради.