В Україні запрацював перший центр для дітей, які постраждали від насильства

Фото

У Вінницькій області запрацював перший в Україні центр для дітей, які постраждали від насильства.

Як передає Укрінформ, про це ідеться в повідомленні МВС у Фейсбуці.  

Це пілотний проєкт, створений за моделлю Барнахус. Його мета – надання необхідного захисту та соціально-психологічної підтримки у процесі правосуддя дітям, які постраждали або стали свідками насильства.

За словами заступниці міністра внутрішніх справ Катерини Павліченко, МВС і всі підрозділи Національної поліції працюють над тим, щоб захистити права та інтереси дітей, формувати систему правосуддя, яка буде дружньою для дитини.

Читайте також: Другий рік поспіль зростає кількість дітей, яких зґвалтували - Венедіктова

“Барнахус - це міждисциплінарний спеціалізований заклад для проведення процесуальних дій в середовищі, дружньому для дитини та в умовах, які мінімізують наслідки її травматизації. У центрі надаватимуть соціальну, психологічну, правову, медичну, інші види допомоги дітям – потерпілим та свідкам у кримінальних провадженнях, пов’язаних з насильством”, - зауважила Павліченко.

Для реалізації проєкту залучаються слідчі поліції, ювенальні поліцейські, прокурори, адвокати, соціальні працівники та інші.

Читайте також: Дитячий омбудсмен порадив, як захистити дитину від насильства в інтернеті

У приміщенні центру є кімнати очікування, допиту, для роботи фахівців, кухня, медпункт, кімната для мультидисциплінарної команди.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці торік порушили 410 кримінальних справ за фактами сексуального насильства над дітьми.