На Луганщині «замінували» два університети

Оновлено

Поліцейські та рятувальники обстежили кожний корпус та усі приміщення, де базуються Луганський державний університет внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка та Східноукраїнський університет імені В. Даля і не знайшли вибухівки.

Про це в Фейсбуці повідомив Відділ комунікації поліції Луганської області, передає Укрінформ.

«Як повідомлялось, сьогодні, о 10.18 та 10.30 на спецлінії̈ «102» та «101» надійшли анонімні повідомлення про замінування двох закладів вищої освіти. Після проведення негайної евакуації студентів, викладачів та персоналу, експертами-вибухотехніками, криміналістами та кінологами були проведені ретельні огляди трьох корпусів навчальних закладів. У жодному з об’єктів вибухонебезпечних предметів не виявлено», - йдеться в повідомленні.

Варто зазначити, що ЛДУВС імені Е.О. Дідоренка базується в одній будівлі з Сєвєродонецькою загальноосвітньою школою-інтернатом. І саме сьогодні у випускників останній дзвоник, а після отримання повідомлення про «замінування», цей захід вимушено закінчився у сквері.

Читайте також: «Мінування» львівського ТРЦ: у поліції кажуть, що повідомлення надійшло з РФ

За даними фактами відкриті кримінальні провадження за ст.259 України. Наразі правоохоронці вживають заходи щодо встановлення особи чи осіб, які зробили неправдиві повідомлення.

Фото: поліція Луганської області