На Київщині почали щеплення вакциною Pfizer

У Київській області в неділю, 18 квітня, почали робити щеплення від COVID-19 вакциною Pfizer, у решті регіонів України використання цієї вакцини стартує з 19 квітня.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Фейсбуці.

"Щеплення вакциною Pfizer розпочинається вже сьогодні в Київській області, а вже відзавтра її використовуватимуть по всій Україні. Цю вакцину отримають насамперед персонал і мешканці будинків для літніх людей, а потім - рятувальники й прикордонники", - написав глава уряду.

Він нагадав, що перша партія вакцини Pfizer прибула цього тижня. В межах глобальної ініціативи COVAX Україна безкоштовно отримала 117 тисяч доз вакцини Comirnaty виробництва компанії Pfizer/BioNTech.

Читайте також: У «Борисполі» від COVID-19 вакцинували правоохоронців та начальника поліції Київщини

Шмигаль зазначив, що паралельно вже триває щеплення вакциною CoronaVac, яка насамперед розподілена серед маломобільних груп населення, соціальних працівників, освітян, які беруть участь в організації ЗНО.

За його словами, Україна також домовилася з Єврокомісією про співпрацю над сумісністю українського та європейського Цифрового сертифіката про імунітет від COVID-19. Відповідних домовленостей на доручення Шмигаля досягла віцепрем’єр Ольга Стефанішина під час зустрічі з віцепрезидентом Єврокомісії Вєрою Юровою.

Читайте також: У ВООЗ вважають передчасним розглядати рекомендацію про три щеплення вакциною Pfizer

"Цифровий сертифікат ЄС буде підтверджувати, що людина вакцинувалася від коронавірусу, одужала від нього, а також здала тести. Сумісність українського і європейського сертифіката дасть можливість українцям безперешкодно подорожувати Європою", - розповів очільник українського уряду.

Читайте також: В ЮНІСЕФ сказали, коли Україні чекати наступну партію вакцини від COVAX

Як повідомлялося, 16 квітня в Україну в рамках механізму COVAX доставили 117 тис. доз вакцини від COVID-19 виробництва Pfizer-BioNTech. Згідно з планом вакцинації, ця партія передбачена для щеплення людей похилого віку, які перебувають в інтернатах, а також працівників ДСНС та ДПСУ.

Крім того, 6 квітня Україна досягнула домовленостей із компанією Pfizer щодо постачання 10 млн доз вакцини проти коронавірусу до кінця року.