В ЮНІСЕФ сказали, коли Україні чекати наступну партію вакцини від COVAX

В ЮНІСЕФ сказали, коли Україні чекати наступну партію вакцини від COVAX

Укрінформ
Доставка в Україну наступної партії вакцини проти коронавірусу в межах глобальної ініціативи COVAX очікується наприкінці квітня - початку травня.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це на брифінгу з нагоди прибуття першої партії вакцини від COVAX сказала голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Лотта Сільвандер.

"Ми очікуємо наступну партію вакцин вже наприкінці квітня - на початку травня. І вона буде більшою", - сказала Сільвандер.

Вона пояснила, що затримка із доставкою 117 тис. доз вакцини від Pfizer, які очікувалися в середині лютого, сталася через те, що у світі існує певна конкуренція за вакцини. За її словами, такі країни як США, Велика Британія закупили велику кількість вакцин, що ускладнило завдання COVAX із закупівлі вакцин для країн з низьким та середнім рівнем доходу.

Сільвандер нагадала, що до механізму COVAX входить 171 країна.

Також вона зауважила, що Україна в межах COVAX має отримати 8 млн доз вакцини від коронавірусу.

Читайте також: Діалог України з представниками ЄС щодо паспортів вакцинації триває - Степанов

Як повідомляв Укрінформ, до України 16 квітня доставили першу партію вакцини проти коронавірусу розробки Pfizer-BioNTech.

Відповідна вакцина Comirnati - це мРНК вакцина. За результатами клінічних досліджень її ефективність становить 95%.

В Україні вакцину Comirnati зареєстрували 22 лютого 2021 року.

Читайте також: COVID-вакцинація в Україні: кого записують роботодавці

Також за кілька днів до постачання вакцини Comirnati ЮНІСЕФ доставив в Україну майже 140 тис. шприців для розведення вакцини з розчинником та ін'єкцій та понад 1300 коробок для їх безпечної утилізації.

Згідно з планом вакцинації населення від коронавірусної хвороби, перша партія вакцини Pfizer-BioNTech у кількості 117 тис. доз. передбачається для щеплення людей похилого віку, які перебувають в інтернатах, а також працівників ДСНС та ДПСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-