Хмельницька інфекційна лікарня отримала кисень, якого вистачить на дві доби

Хмельницька інфекційна лікарня, де напередодні виникли проблеми із забезпеченням киснем, отримала 3 тонни кисню, якого має вистачити на 2 доби.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Суспільне.Поділля.

«Кисень о 23 годині 13 квітня привіз Львівкисень – одну тонну, дві тонни сьогодні вночі, 14 квітня, нам привезли місцеві підприємці. Цього кисню нам вистачить на дві доби», - розповіла директор лікарні Оксана Піддубна.

За її словами, у лікарні 13 квітня закінчився кисень у кріоциліндрах. На доставку рідкого кисню чекали зі Львова, але машина з ним вчасно не виїхала. Тому довелося шукати балони з киснем, аби надавати допомогу пацієнтам із коронавірусом.

«Балони теж важко дістати. У нас договір з «ПроскурівТехГазом», вони нам надають балони з киснем, але їм кисень теж зі Львівгазу постачають. Ми позабирали усі балони з техгазу. Також позичали балони і в інших лікарнях. Виходить так, що кожен заклад міста позичає один одному кисень», - додала Піддубна.

Читайте також: Кабмін дозволив використовувати у лікарнях технічний кисень - за певних умов

Як повідомляв Укрінформ, у Хмельницькій інфекційній лікарні виникли проблеми з киснем, який потрібен для лікування пацієнтів із коронавірусом.

На Хмельниччині лабораторно підтверджено 75 392 випадки COVID-19, 58 122 людей одужали, 1378 померли.

Читайте також: У Львівській лікарні встановили нові кисневі станції

З 9 квітня область перебуває у червоній зоні епіднебезпеки.

В Україні станом на 14 квітня підтверджено 1 887 338 випадків COVID-19, з яких 14 553 – за минулу добу.