На ремонт доріг держзначення Закарпаття отримало 1,7 мільярда

Велике будівництво

Згідно з постановою Кабміну, на ремонт доріг загального користування державного значення Закарпатська область у рамках програми "Велике будівництво" отримала 1 млрд 706 млн грн.

Про це повідомляє сайт Закарпатської ОДА, передає Укрінформ.

У 2021 році серед найбільших дорожніх проєктів, які реалізує Служба автомобільних доріг у Закарпатській області, - ремонт доріг Київ - Чоп, Львів – Самбір – Ужгород, Р-21 Долина – Хуст.

Зазначається, що М-06 Київ – Чоп — це головний міжнародний маршрут області, протяжність якого становить 134 км. На окремих ділянках тут проведуть поточний середній ремонт, на деяких - капітальний.

“У 2021 в експлуатацію введуть всі ділянки по Н-13 Львів – Самбір – Ужгород, а ведуться роботи на п'яти, які є перехідними об’єктами. У межах села Жорнава планують провести капітальний ремонт дорожнього полотна та звести підпірні стінки, адже є ризик зсуву ґрунту просто на залізницю”, - розповів заступник голови ОДА Мирослав Білецький.

Як повідомляють в ОДА, у межах траси Н-09 Мукачево – Рогатин поточний середній ремонт у 2021 році запланований на п'яти ділянках. Окрім ремонту дорожнього покриття, там зведуть підпірні стінки та габіони вздовж річки Чорна Тиса.

Читайте також: На Жорнавському перевалі Закарпаття почали ремонт дороги

Ще один маршрут, Р-21 Долина – Хуст, відновлять до міста Хуст, загалом - це 84 км.

Також в області завершують роботи на Оленівському перевалі у межах дороги Т-07-12 Перечин – Свалява. Після підготовки проєкту та тендерної процедури проведуть також поточний середній ремонт на окремих ділянках.

Як повідомляв Укрінформ, цьогоріч у планах національної програми Президента "Велике будівництво" - збудувати й оновити 6500 км доріг та 245 штучних споруд.