Аеропорт у Миколаєві залучатиме нішевих перевізників

Миколаївський міжнародний аеропорт буде залучати нішевих перевізників, яких немає в Одесі та Херсоні.

Про це повідомила голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва в інтерв’ю кореспонденту Укрінформу.

«Наше завдання зараз - залучити нішевих перевізників для миколаївського аеропорту, яких немає в Одесі та Херсоні. Бо, погодьтеся, що близькість цих аеропортів не дає нам нормально розвиватися. Взяти хоча б такі компанії як «Белавія» (Білорусь) та «LOT» (Польща). Я з ними вже розмовляла, заручилася підтримкою Міністерства інфраструктури. З Білорусі до нас приїздять багато відпочивальників, це перспективний напрямок», - сказала Замазєєва.

Вона також зазначила, що продати зараз аеропорт, який перебуває в комунальній власності, не можна, бо у нинішньому вигляді він мало кому цікавий. Туди вкладено сотні мільйонів гривень, отож віддати його за копійки не мають морального права.

Читайте також: Будівництво доріг і відновлення аеропортів: Зеленський провів нараду

«Спочатку треба зробити його привабливим, постійно працюючим. У мене є низка питань до нинішнього керівництва. На мою думку, там не вичерпано всі можливості для укладання контрактів з авіаперевізниками, які були зазначені в бізнес-плані. Я готова допомагати, але я ж не буду працювати замість директора. У депутатів теж до нього багато запитань», - наголосила голова облради.