Будівництво доріг і відновлення аеропортів: Зеленський провів нараду

Будівництво доріг і відновлення аеропортів: Зеленський провів нараду

Укрінформ
В Україні має бути сучасна та безпечна інфраструктура, інтегрована у світову транспортну систему.

Як передає Укрінформ, про це наголосив Президент України Володимир Зеленський під час наради щодо розвитку інфраструктури та енергетичного сектору, повідомляє офіційний сайт Президента України.

«В Україні має бути сучасна та безпечна інфраструктура, інтегрована у світову транспортну систему, яка забезпечує високу мобільність населення. Це було частиною моєї передвиборчої програми, і це підтримують українці», – наголосив Зеленський.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій розповів, як відбувається модернізація дорожньої інфраструктури та її приведення до рівня стандартів ЄС.

«З вашої ініціативи ми працюємо над капітальним ремонтом інфраструктури. Будівництво доріг відбувається за європейськими стандартами. Ми впроваджуємо автоматичний контроль ваги та швидкості автомобілів, відновлюємо аеропорти, командно працюємо над підписанням угоди «Відкрите небо» з ЄС. Також наша мета – усунення монополізму у транспортній системі», – сказав Криклій.

Читайте також: Криклій обговорив із ЄІБ впровадження інтелектуальних транспортних систем

Додатково він наголосив, що його міністерство працює над збільшенням частки перевезень з використанням внутрішніх водних шляхів, лібералізацією, цифровізацією ринків транспортних послуг, спрощенням умов роботи для бізнесу та розширенням доступу до послуг для громадян. Міністр також зазначив, що мета сучасної України – екологічно чистий транспорт. Детальніше Криклій зупинився на проєкті оснащення електрозарядними станціями головних туристичних маршрутів України.

Обговорили також забезпечення освітленням українських трас і доріг. У цьому напрямку Міністерство інфраструктури співпрацюватиме з Міністерством енергетики та вугільної промисловості.

Говорячи про розвиток енергетичної галузі України, Президент зазначив: «Незалежна енергетична система, дешева енергетика – ось основна мета, до якої прагне Україна. Кожен українець має відчувати енергетичну безпеку та отримувати соціально справедливі платіжки за енергетичні послуги».

Виконувач обов’язків міністра енергетики та вугільної промисловості Юрій Вітренко зауважив, що він тісно співпрацює з Міністерством цифрової трансформації щодо створення доступних та ефективних електронних послуг для споживачів. Також він наголосив на тому, що Україна поставить енергоефективність на новий якісний рівень і активно працюватиме над інтеграцією з Євросоюзом у цій галузі.

Читайте також: Укравтодор готовий допомогти київській владі оновити мости

«Український споживач має відчувати захист держави, яка надаватиме якісний сервіс та допомагатиме сплачувати тарифи. Я також впевнений, що ми побачимо якісно новий рівень інтеграції у ЄС», – сказав Вітренко.

Як повідомляв Укрінформ, за оцінками Національного банку України ефект від інвестицій в інфраструктуру у 2020 році становив 1,5% внутрішнього валового продукту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-