У Запорізькому СІЗО в’язень викупив для себе усі місця у VIP-камері

У Запорізькому слідчому ізоляторі один із в'язнів викупив усі місця в камері підвищеного комфорту.

Про це повідомляється на сайті Уповноваженого Верховної Ради з питань прав людини, передає кореспондент Укрінформу.  

"31 травня 2020 року в Запорізькому СІЗО запроваджено експериментальний проєкт з облаштування та функціонування камери з покращеними умовами, до якої в’язні можуть потрапити, сплативши 3410 гривень на місяць. Проте, скористатись цією послугою в’язні СІЗО не зможуть, бо усі три місця в цій камері оплатила одна особа", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Платні камери у СІЗО вже принесли майже 380 тисяч гривень – Мін’юст

Під час огляду приміщень одного з режимних корпусів СІЗО працівники Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини виявляли шість так званих транзитних камер, у яких утримувалось від 6 до 11 осіб, які очікують переміщення (етапування) до інших пенітенціарних закладів. Ці камери взагалі не внесені до акту вимірювання житлової площі приміщень СІЗО. В них понаднормово утримували осіб, внаслідок чого не тільки порушували вимоги щодо норми житлової площі, але й право на приватність та гідні умови тримання.

Читайте також: В Одеському СІЗО з'явилися дві платні камери - Малюська

Як раніше повідомляв Укрінформ, за словами міністра юстиції Дениса Малюськи, платні камери розраховані на "білокомірцеву злочинність". 

За час експерименту Запорізьке СІЗО заробило на цій послузі 20 400 гривень.