Поліція почала внутрішнє розслідування через збір даних про євреїв Коломиї

Документ

Департамент внутрішньої безпеки та Головне слідче управління Національної поліції проведуть розслідування щодо поліції Івано-Франківської області у зв'язку зі збором даних про євреїв Коломиї.

Про це йдеться на сайті Нацполіції.

10 травня у фейсбуці виклали лист Управління стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області, адресований голові єврейської громади Коломиї Якову Заліщикеру. Під приводом "боротьби з транснаціональними і етнічними організованими групами і злочинними організаціями" він містить прохання надати копію статуту, список членів єврейської громади, а також адреси цих людей і їх мобільні телефони.

"Щойно ця інформація з'явилася в мережі, я відразу призначив за цим фактом службове розслідування, адже будь-які прояви ксенофобії й антисемітизму неприйнятні. Мені шкода, що така ситуація взагалі виникла. Саме тому в максимально стислі терміни буде проведено службове розслідування, основна мета якого - з'ясувати причини і необхідність відправлення листа про збір даних представників єврейської громади", - прокоментував випадок голова Національної поліції Ігор Клименко.

Читайте також: Підпал синагоги у Херсоні: двом юнакам оголосили підозру

Він запевнив, що поліція не сприймає переслідувань громадян за національною або іншою ознакою.

"Усі підрозділи поліції працюють над запобіганням антисемітським злочинам на ґрунті ненависті, а в разі їх здійснення - миттєво реагують і спрямовують зусилля на їх розкриття і розслідування", - сказав Клименко.

Службове розслідування за фактом збору інформації про представників єврейської громади проводять представники Департаменту внутрішньої безпеки та Головного слідчого управління Нацполіції.