Напад на журналіста у Харкові: поліція відкрила справу

Слідчий Шевченківського райвідділу поліції Харкова відкрив кримінальне провадження за фактом нападу на журналіста на проспекті Науки.

Про це повідомляє відділ комунікації ГУ Нацполіції в Харківській області.

"1 травня близько 23:00 до поліції надійшла інформація про те, що на проспекті Науки на 28-річного чоловіка напали невідомі та відібрали рюкзак, в якому лежали ноутбук, телефон та зброя. За вказаною у повідомленні адресою виїжджали керівництво та слідчо-оперативна група Шевченківського відділу поліції", - йдеться у повідомленні.

Поліцейські провели огляд місця, опитали свідків, вилучили записи з камер спостереження. На прилеглій території правоохоронці виявили рюкзак з речами потерпілого.

Зазначається, що потерпілий із забоями тіла та обличчя звернувся по медичну допомогу до лікарні.

Читайте також: Журналіста побили "мажори" після скарги у поліцію на порушення карантину

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 187 (розбій) та ч. 2 ст. 345-1(погроза або насильство щодо журналіста) КК. Максимальне покарання передбачає позбавлення волі від 7 до 10 років з конфіскацією майна.

Зараз установлюються усі обставини злочину та причетні до нього особи.

Як повідомляв Укрінформ, 2 травня НСЖУ заявила, що в Харкові побили журналіста Микиту Книша. На одному з паркінгів він розпитував молодь про порушення ними карантинних обмежень. Після знімання сюжету Книш викликав поліцію, аби та зреагувала на порушення.

Читайте також: Напад на журналіста Hromadske: щодо патрульного почали службове розслідування

Патрульні заявили про відсутність підстав для впливу на цих громадян. Після того, як поліція поїхала, журналіста побили.