Щодо Луганської ТЕС потрібні рішення на рівні Кабміну - ексголова ОДА

Ексголова Луганської облдержадміністрації Віталій Комарницький вважає, що необхідно терміново вирішити питання щодо роботи Луганської ТЕС на рівні Кабінету міністрів чи Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це Комарницький заявив на своїй сторінці в Facebook.

«Питання щодо включення другого енергоблоку Луганської ТЕС м. Щастя вже не просто актуальне, а життєво необхідне. Не дивлячись на сприятливі погодні умови, в запасі залишився тиждень. Потрібно або розпорядження Кабміну за спеціальною ціною на газ, або ефективне рішення Мінської групи в питанні постачання вугілля. Якщо протягом семи днів не буде прийнято відповідне рішення, це призведе в кращому випадку, до віялових відключень», - написав Комарницький.

Він додав, що всі необхідні дії на рівні області були відпрацьовані, далі рішення за Кабміном.

Читайте також: Мільярд гривень зарплатного боргу шахтарям "Первомайськвугілля" погасять до кінця тижня

Як повідомлялося, підконтрольна Україні частина Луганської області знаходиться на т. зв. «енергетичному острові», де єдиним джерелом електричної енергії є Луганська теплова електростанція в місті Щастя.

З липня цього року Російська Федерація ввела ембарго на постачання вугілля, і ТЕС змушена була перевести опалення своїх котлів на газ, що приблизно вдвічі збільшило собівартість енергії, що виробляється.

Задля економії електростанція залишила в роботі всього один енергоблок, але з настанням холодів навантаження на нього збільшиться настільки, що це може призвести до аварійного відключення. Про що енергопостачальні підприємства днями були попереджені державним підприємством «Укренерго».