Зеленський - про Труханова: Ми з ним не друзі

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що немає жодних стосунків з міським головою Одеси Геннадієм Трухановим. Водночас, він зазначив, що хотів би звільнити Одесу від криміналітету.

Про це глава держави заявив під час пресмарафону в Києві 10 жовтня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми з ним не друзі. Ми з ним не святкуємо будь-які свята...У мене немає жодних з ним стосунків, і всі кримінальні справи які будуть розглядатися, повинні розглядатися за законом. Я нічого не гальмую, і не маю ніяких стосунків до пана Труханова. Я б хотів, щоб він змінив підхід до Одеси, щоб вони почистили від криміналітету Одесу, і я на цьому наполягав. Не знаю, чи побачимо ми це найближчим часом, чи ні. Якщо не побачимо, то будемо робити все щоб змінити там всіх", - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський вважає, що олігархи повинні попрацювати на Україну

Зеленський також повідомив, що особисто зустрічався з Трухановим на Банковій.

"Я зустрічався (з Трухановим — ред.), говорив на Банковій, я його питав, тому що там була проблема з портом, було багато проблем у місті, мені про це говорили люди, з дорогами. Наприклад, влітку ми були в Одесі, і дуже багато туристів приїжджають до Одеси, Одеса прекрасне місто, і ми говорили про стан будівель, про стан каналізацій у цих будівлях. Я йому сказав, що я зараз не можу провести місцеві вибори, але ви повинні розуміти, і повинні очікувати ставлення людей, і воно буде. Це буде відповідь пану Труханову на мерських виборах", - додав він.

Він повідомив, що наразі на Одещині проходить перезавантаження правоохоронних органів.

Читайте також: У питаннях ПриватБанку я захищатиму інтереси України — Зеленський

"Тобто там (в Одесі — ред.) ситуація, складна, непроста, неправильна, кримінальна. Ми встигли змінити службу безпеки, займаємося перезавантаженням поліції в Одеській області. Там є клани, є деякі кримінальні кейси, я про це знаю. І я знаю, що ці кримінальні кейси розглядаються в наших правоохоронних органах", - розповів Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Президент України Володимир Зеленський проводить пресмарафон. Глава держави відповідатиме на запитання журналістів протягом усього дня.