У Харкові проходить міжнародний економічний форум з інвестицій та розвитку міста

Фото

Міжнародний економічний форум "Харків: розвиток та інвестиції" проходить у готелі Kharkiv Palace.

У форумі, повідомляє кореспондент Укрінформу, беруть участь 54 іноземних представництва, у тому числі, Європейського банку реконструкції та розвитку, Європейського інвестиційного банку, Американської торгової палати, 20 міжнародних компаній і понад 70 представників місцевого бізнесу.

"Харків вперше проводить форум розвитку та інвестицій у такому форматі. Учасники форуму обговорять інвестиційну привабливість міста, розвиток інноваційноорієнтованого бізнесу. Представники ділових кіл зможуть презентувати свої досягнення великим фінансовим організаціям, провести переговори і вийти на нові європейські ринки", - зазначив на відкритті форуму перший заступник голови Харківської міськради Ігор Терехов.

Міжнародний форум "Харків: розвиток та інвестиції" / Фото: Мадієвський В'ячеслав, Укрінформ

Головний редактор "fDi Magazine" - спеціалізованого видання "Financial Times" Кортні Фінгар нагадала учасникам форуму, що рік тому вона вручила керівництву Харкова сертифікат про перемогу міста в рейтингу "Європейські міста та регіони майбутнього" в номінації "Краще місто з точки зору економічної ефективності 2018-2019 рр".

Сьогодні Фінгар розповість учасникам заходу про інструменти залучення інвесторів і представить унікальний продукт в цій сфері, розроблений її виданням.

Читайте також: Учасники фінансового сектору вважають його стан задовільним 

Також представники міжнародних та українських банків проведуть воркшоп для харківських бізнесменів і розкажуть про програми розвитку малого і середнього бізнесу.

Як повідомляв Укрінформ, 2018 року у Харкові пройшов Х Міжнародний економічний форум "Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!". У форумі взяв участь Президент України Петро Порошенко, близько 600 представників дипкорпусу, органів влади, ділових кіл, міжнародних організацій, інвестиційних компаній.