Житомирські депутати просять 200 мільйонів на ремонт автодороги до Білорусі

Житомирська облрада звернулася до Кабінету міністрів щодо виділення 217,7 млн грн на ремонт автодороги Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський, що забезпечує транспортне сполучення з Білоруссю.

Відповідне звернення депутати прийняли на сесії, повідомляє прес-служба Житомирської обласної ради.

«У зверненні наголошується на необхідності виділення 217,7 млн грн на ремонт автомобільної дороги М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський (через м. Вінницю) на ділянці км 158+000», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ця дорога є важливою магістраллю, адже забезпечує транспортне сполучення України з Республікою Білорусь. Нині її технічний стан не дозволяє створити безпечні та комфортні умови руху, а щорічне виконання лише ямкового ремонту не покращує технічні характеристики автошляху.

Крім того, облрада прийняла звернення до Верховної Ради, Кабінету Міністрів, Міністерства екології та природних ресурсів щодо заборони використання поліетиленових пакетів.

В іншому зверненні до Міністерства інфраструктури депутати просять передати на баланс органів місцевого самоврядування філій дочірнього підприємства «Житомирський облавтодор» ВАТ «ДАК» Автомобільні дороги України».

Читайте також: Укравтодор з 1 червня вводить сезонні обмеження руху вантажного транспорту

Крім цього, депутати звернулися до державних органів влади з проханням утворити урядову комісію для проведення повторного радіологічного обстеження виведених з користування сільськогосподарських угідь зони безумовного відселення на території Народицького району з метою перегляду обмежень у їх користуванні.

Депутати також проголосували за звернення щодо врегулювання питання з вакцинації та посилення захисту населення від інфекційних хвороб, щодо штучно створеного водного об’єкта та припинення права користування надрами у Малинському районі, щодо законодавчого врегулювання питання ліквідації наслідків стихійних явищ у лісових насадженнях та щодо загрозливої екологічної ситуації у басейні річок Хомора та Случ.