Суд у справі щодо теракту біля Палацу спорту в Харкові перенесли на 29 травня

Фрунзенський райсуд Харкова переніс засідання у справі щодо вибуху біля Палацу спорту 22 лютого 2015 року, в результаті якого загинули четверо та 11 осіб постраждали, через те, що суддя зайнятий в іншій справі.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів адвокат Дмитро Тихоненков.

"Суддя зайнятий в іншій справі, і засідання суду перенесли. Обвинувачених не доставляли в суд, оскільки про перенесення нам повідомили телефоном", - зазначив Тихоненков.

За його словами, чергове засідання призначено на 29 травня, на 11:30: "Очікується, що суд продовжить обраний раніше для всіх трьох обвинувачених запобіжний захід, оскільки колишній запобіжний захід закінчується 31 травня".

Читайте також: У Кернеса ще раз затвердили підвищення тарифів на проїзд у транспорті

Як повідомляв Укрінформ, 15 травня Фрунзенський райсуд у справі про вибух біля Палацу спорту взяв до відома, що один з обвинувачених - Володимир Дворніков - відмовився від безкоштовного адвоката й уклав договір з іншим адвокатом. Новий адвокат попросив 30 днів на ознайомлення зі справою, але суд порекомендував йому впоратися до 22 травня у зв'язку з "резонансністю справи".

На суді всім трьом обвинуваченим роздали для ознайомлення копії результатів фотоекспертизи машини, яка стояла у дворі і, за свідченням обвинувачення, має відношення до вибуху.

10 квітня обвинувачені Дворніков і Башликов заявили в суді, що докази - незаконні предмети, вилучені у них під час обшуку - їм підкинули та попросили провести молекулярно-генетичні й дактилоскопічні експертизи за фактом виявлення на предметах їх відбитків пальців.

Обвинувачений Башликов також заявив клопотання про визнання явно неприпустимими доказами всіх матеріалів кримінального провадження (їх 16 томів - ред.). У всіх клопотаннях відмовлено.

Читайте також: Політолог пояснила, навіщо Кернесу і Труханову "Партія мерів"

Нагадаємо: 22 лютого 2015 року в Харкові стався вибух під час ходи активістів біля Палацу спорту, присвяченої пам'яті Героїв Небесної сотні. На місці загинуло двоє людей, ще двоє померли в лікарні, поранено 11 осіб.

Через три дні за підозрою в теракті затримано харків'ян: Володимира Дворнікова, Віктора Тетюцького, Сергія Башликова. За даними силовиків, їх завербували російські спецслужби, вони проходили підготовку в Бєлгороді та за теракт мали отримати 10 тис. доларів. Їм загрожує довічне ув'язнення. Всі троє обвинувачених відмовилися визнати провину.