Аварія вантажівки на Прикарпатті: затримали чиновника, який дав дозвіл на перевезення

У Коломиї затримали керівника ГО "Федерація рафтингу Прикарпаття", яка дозволила перевезення 23 туристів вантажівкою, що впала з обриву в річку.

Про це у коментарі Укрінформу повідомив речник Нацполіції Ярослав Тракало.

"Правоохоронці затримали 52-річного керівника ГО, у Коломиї, де розташована організація з рафтингу, що дозволила перевезення вантажівкою, яка з обриву впала у річку з 23 туристами з Білорусі", - сказав він.

Він зазначив, що керівника ГО "Федерація рафтингу Прикарпаття" затримано у порядку ст. 208 КПК України.

"Розпочато досудове розслідування за ст. 287 Кримінального кодексу України. Вона передбачає кримінальну відповідальність за випуск в експлуатацію технічно несправних транспортних засобів або інше порушення їх експлуатації", - уточнив Тракало.

Як з'ясував Укрінформ, керівника, якого затримали правоохоронці, звати Віктор Кавацюк.

Як повідомлялося, 6 травня близько 11:30 години в селі Бистрець Верховинського району вантажний автомобіль «ГАЗ-66» злетів з обриву висотою 40 м і впав у річку Чорний Черемош.

У вантажівці перебували 24 людини (23 туристи-іноземці і 1 водій). Попередньо відомо, що група туристів з Білорусі мала здійснити сплав річкою, тому направлялася до місця призначення.

Читайте також: Водій вантажівки, яка з туристами зірвалася з 40-метрового обриву, був п'яний

Внаслідок ДТП троє осіб загинули на місці: 23-річна і 28-річна громадянки Білорусі і 29-річний громадянин Білорусі. Ще 9 осіб проходять медичне обстеження у Верховинській лікарні з різними травмами. Іншим пасажирам надали допомогу на місці події.

Поліція встановила, що водій вантажівки був п'яний. За фактом ДТП відкрито кримінальне провадження, відносно водія готують підозру.