До Дніпра привезли унікальну бібліотеку української діаспори

До Дніпра прибула унікальна бібліотека іукраїнської діаспори імені Джона Маккейна.

Про це повідомив міський голова Дніпра на сторінці у Facebook.

«Наша майбутня унікальна бібліотека імені Джона Маккейна вже у Дніпрі!», - написав Філатов.

Він нагадав, що бібліотека є подарунком від української діаспори міста Рочестер та Української православної церкви у Сполучених Штатах Америки.

«Щоб утілити цей проект, нам довелося завоювати неабияку довіру. Тепер він на фінішній прямій», - наголосив Філатов.

За його словами, бібліотечний фонд налічує тисячі рідкісних і надзвичайно цінних екземплярів, зокрема й автентичні примірники букіністичної літератури. Видавництва Німеччині, Бразилії, Аргентині, США та Канаді.

«Україна їх ще не бачила. Ідеться про підшивки преси, що розповідають про історичні події в Україні. Є видання, що друкувалися до і після революції минулого століття, збірки спогадів очевидців, рідкісні світлини, платівки, рукописи, розшифровані записи радіопередач та навіть продуктові книжки українців, які перебували в таборах для переміщених осіб. А ще – екземпляри, що переповідають історію Української повстанської армії», - наголосив Філатов.

Читайте також: Маленьких діаспорян запрошують долучитися до акції «Миротворча писанка»

Міський голова Дніпра запевнив, що скоро закінчиться ремонт у приміщенні, де буде розташована бібліотека імені Джона Маккейна. Відкриття її планується на День міста.

Як повідомляв Укрінформ, у Дніпрі створять єдину в Україні бібліотеку української діаспори з книжковим фондом майже 10 тис. видань воєнних і повоєнних років минулого століття.

Фото: /dniprograd.org