Марина Порошенко проінспектувала інклюзивну освіту на Рівненщині

Фото

Дружина Президента відвідала Рівненську область із робочою поїздкою.

Під час поїздки перша леді ознайомилася з роботою Сарненського інклюзивно-ресурсного центру, повідомляє офіційний сайт Президента.

За словами Марини Порошенко, наразі в регіоні інклюзивне навчання організовано в 239 школах, у яких навчається 603 дитини з особливими освітніми потребами. «Тільки за останній рік кількість учнів, охоплених інклюзивним навчанням, збільшилася майже на 200 осіб. А з початку реалізації проекту – зросла удвічі», - сказала дружина Президента.

Марина Порошенко відвідала Рівненську область із робочим візитом / Фото: Марків Михайло

Загалом в області заплановано відкриття 31 інклюзивно-ресурсного центру, із яких вже функціонує 24 установи.

У ході візиту на Рівненщину Марина Порошенко відвідала Дубровицький навчально-виховний комплекс «Ліцей-школа», де зустрілася з педагогами, батьківським колективом та учнями закладу.

Перебуваючи в Дубровицькому районі, дружина Президента взяла участь у відкритті міні-футбольного поля зі штучним покриттям на території Миляцького навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад».

Міні-футбольне поле побудоване з метою створення належних умов для занять фізичною культурою та спортом, а також для популяризації здорового способу життя серед дітей та молоді населеного пункту.

Читайте також: Марина Порошенко проінспектувала заклади інклюзивної освіти в Києві

Також Марина Порошенко взяла участь у відкритті новозбудованої лікарської амбулаторії загальної практики-сімейної медицини за програмою Президента України Петра Порошенка – реформи сільської медицини в с. Зірне Березнівського району.