Марина Порошенко проінспектувала заклади інклюзивної освіти в Києві

Марина Порошенко проінспектувала заклади інклюзивної освіти в Києві

Фото
Укрінформ
Дружина Президента України Марина Порошенко ознайомилася з результатами впровадження інклюзивної освіти в столиці.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Зокрема, згідно з повідомленням, Марина Порошенко відвідала інклюзивний дошкільний навчальний заклад №795 комбінованого типу Деснянського району Києва. Зараз у ньому виховується 260 дітей, із яких 37 мають особливі освітні потреби.

Марина Порошенко інспектує заклади інклюзивної освіти Києва/ Фото Михайла Марківа

Зазначається, що заклад було включено до програми відновлення та виділено з бюджету Києва близько 3,5 млн гривень. Також цей дитячий садок став пілотним у впровадженні проекту Українського фонду соціальних інвестицій, який був профінансований урядом Німеччини в розмірі 3 млн гривень. Із 2017 року цей дошкільний заклад працює на повну потужність.

У ході візиту перша леді разом із головою постійної комісії Київради з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту Ганною Старостенко взяли участь в освітньому практикумі «Крок назустріч до інклюзії». Учасники ознайомилися з реалізацією проекту «Сприяння освіті» (the LEGO Foundation), під час якого розглядалися LEGO-технології в роботі з дітьми з особливими освітніми потребами, поінформували в прес-службі.

Читайте також: Марина Порошенко відвідала Любарський інклюзивно-ресурсний центр

Освітяни презентували дружині Президента України Стратегію міста Києва та Деснянського району щодо впровадження інклюзивної освіти.

На сьогодні в столиці функціонує 127 інклюзивних шкіл, у яких навчається 800 дітей з особливими освітніми потребами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-