У Маріуполі стартує проект USAID з економічної підтримки Східної України

У Маріуполі з квітня стартує проект USAID «Економічна підтримка Східної України».

Про це у четвер повідомили в Маріупольській міській раді.

«З квітня 2019 року в Маріуполі стартує програма «Зміцнення і трансформація економіки Східної України, підтримка сталого розвитку малих і середніх підприємств» у рамках проекту USAID «Економічна підтримка Східної України». Програма передбачає допомогу, що покликана задовольнити потреби мікро-, малих та середніх підприємств у Донецькій та Луганській областях», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що таким підприємствам пропонуються: гранти підтримки діяльності з розвитку ринкової інфраструктури на рівні громади та (або) придбання обладнання; підтримка пілотної діяльності у галузі використання альтернативних джерел енергії; підтримка діяльності з виробництва, обробки і зберігання продукції та оновлення обладнання у невеликих обсягах; підтримка у придбанні обладнання у галузі сільськогосподарського виробництва; підтримка в отриманні доступу до інших технологій, необхідних для розвитку підприємств, що сприятиме розвитку місцевої економіки і зростанню добробуту громад.

Читайте також: Зниження ціни на газ без узгодження з МВФ та СБ загрожує економічною кризою — Гройсман

Метою проекту USAID «Економічна підтримка Східної України» є пошук кандидатів, які можуть запропонувати креативні та ефективні підходи до забезпечення стабілізації і розвитку економіки Східної України, зокрема Донецької і Луганської областей. Кандидати можуть обирати діяльність серед низки запропонованих ініціатив або пропонувати розвиток місцевих невеликих проектів, що досягли успіху.