Зниження ціни на газ без згоди МВФ та Світового банку призведе до кризи — Гройсман

Зниження ціни на газ без згоди МВФ та Світового банку призведе до кризи — Гройсман

Укрінформ
Зниження ціни на газ в Україні може відбутися лише за умови узгодження зі Світовим банком та МВФ, інакше виникне загроза глибокої економічної кризи.

Про це заявив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час спілкування з представниками ЗМІ у Вінниці, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні питання зміни ціни на газ у бік зниження може бути вирішене тільки у співпраці та за узгодження із Світовим банком, Міжнародним валютним фондом. Якщо Україна це зробить в односторонньому порядку, то вона отримає відмову від співпраці від міжнародних партнерів і, як наслідок, глибоку економічну кризу. Оце чесна відповідь. Все інше - маніпуляції політиків, які задешево хочуть здобути прихильність людей", - наголосив керівник уряду.

Як повідомляв Укрінформ, Окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив позов народного депутата Юлії Тимошенко і визнав протиправною постанову уряду щодо ціни на природний газ. Було зазначено, що суд ухвалив таке рішення у зв’язку з порушенням урядом порядку прийняття оскаржуваної постанови в частині її погодження з Секретаріатом Енергетичного Співтовариства та Державною регуляторною службою України, а також оприлюднення проекту постанови.

Читайте також: Ринкова зарплата і чіткі завдання: Гройсман про новий контракт глави Нафтогазу

Прес-секретар Прем'єр-міністра Василь Рябчук 4 березня повідомив, що Оскаржена постанова Кабінету Міністрів України від 27 квітня 2016 р. №315 втратила чинність згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 19 жовтня 2018 року номер 867 "Про затвердження Положення про покладення спеціальних обов'язків на суб'єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-