Соцпрацівники 44 громад Дніпропетровщини отримали комп’ютери

Децентралізація

На Дніпропетровщині 44 громади отримали комп’ютерне обладнання для укомплектування робочих місць соцпрацівників.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в Дніпропетровському Центрі розвитку місцевого самоврядування, створеному за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.

«Громади Дніпропетровщини приєдналися до спільного проекту Мінсоцполітики та Світового Банку. Він спрямований на модернізацію системи соціальної підтримки. Учасниками вже стали 44 територіальні об’єднання регіону, які отримали комп’ютерне обладнання», - зазначила директор Дніпропетровського Центру розвитку місцевого самоврядування Олена Тертишна.

За її словами, громади отримали комп’ютери, ноутбуки, принтери та роутери. Вони надійшли до підрозділів з питань соцзахисту населення, виконкомів сільських, селищних та міських рад, які надають мешканцям ОТГ соціальні послуги, служб у справах дітей.

Читайте також: В Іллінецькій ОТГ на Вінниччині сортується 60% привезених відходів

Окрім громад Дніпропетровщини, до проекту приєдналися 19 ОТГ Запорізької, 20 - Миколаївської та 18 - Рівненської областей. Разом учасники проекту отримали 861 одиницю техніки на півмільйона доларів США.

Програма «U-LEAD з Європою» фінансується спільно Європейським Союзом і державами-членами - Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією і підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.