Баштанська ОТГ на Миколаївщині здобула перемогу за індексом прозорості бюджету

Децентралізація

Баштанська об’єднана територіальна громада на Миколаївщині стала переможницею всеукраїнського рейтингу «Кришталь року».

Про це повідомили у прес-службі Миколаївської ОДА.

«Баштанська об’єднана територіальна громада стала переможницею рейтингу «Кришталь року» серед українських об'єднаних громад та міст. Окрім головної, вона також перемогла у номінаціях «Найкраще залучення громадян до бюджетного процесу у громаді» та «Найбільш відкрита бюджетна інформація у громаді», - йдеться у повідомленні.

Премія «Кришталь року» – перша в Україні нагорода міст та громад, які здобули найвищі бали індексу прозорості місцевих бюджетів. Рейтингування проводить Консорціум проектів міжнародної технічної допомоги і програма «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE).

Читайте також: У Харкові презентували перші стратегії розвитку тергромад

«Прозорість бюджету – це ознака зрілості громади. Сподіваюсь всі міста і ОТГ Миколаївської області візьмуть за приклад роботу Баштанської громади, стануть ще більш відкритими і прозорими для людей. Зараз ми завершуємо процес створення трирічного перспективного плану розвитку області, який врахує всі найважливіші для жителів громад регіону проекти», - наголосив голова облдержадміністрації Олексій Савченко.

 Фото: mk.gov.ua