На Луганщині встановлять меморіали полеглим у війні на Донбасі

Луганська обласна держадміністрація ініціює проведення конкурсів на кращий проект пам’ятника військовослужбовцям, які загинули під час виконання бойових завдань.

Про це повідомив заступник голови Луганської ОДА Юрій Клименко у Facebook.

«Гідне вшанування пам’яті тих, хто віддав життя захищаючи незалежність України, - це наш громадянський обовязок. Я перенконаний «гробки» та «вінки» на місці загибелі героя – не можуть бути нашою подякою за їх патріотизм та звитягу. Ми обов’язково розглянемо усі пропозиції, насамперед, які надходять від волонтерів. Перші меморіали мають з’явитися у місті масового поховання військовослужбовців у Старобільську, а також у Сєверодонецьку», - написав Клименко.

З цього питання було проведено засідання комісії, на якому розглянули питання щодо розміщення пам’ятників відповідно до генеральних планів цих міст. Разом з тим, обговорено алгоритм подальших дій щодо оформлення земельної ділянки, проведення конкурсів на кращий проект пам’ятника та благоустрій прилеглої території, а також фінансування проведення цих робіт.

Читайте також: У Харкові відкрилася виставка про поляків, які рятували євреїв у роки Голокосту

Крім того, розглянуто пропозиції щодо проведених заходів з охорони культурної спадщини та стану роботи стосовно розроблення історико-архітектурних опорних планів п’яти історичних населених місць на підконтрольній українській владі території області.