Лідера наркобанди Яцишина доставлять на судове засідання примусово

Наступного тижня правоохоронці мають примусово доправити до суду підозрюваного у керівництві дніпровським бандитським угрупованням Яна Яцишина, який не з’являється на судові засідання.

Про це із зали суду повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Колегія суддів вважає, що клопотання слід задовольнити, судовий розгляд відкласти, призначити дату, час та місце нового судового засідання, підозрюваного необхідно доправити приводом через органи внутрішніх справ», - йдеться в ухвалі, яку зачитав головуючий на засіданні суддя Ярослав Слісарчук.

Як і попередні рази, Яцишин був відсутній на засіданні. За словами його адвоката Тетяни Невмержицької, нині він продовжує лікуватися в стаціонарі у терапевтичному відділенні лікарні на Дніпропетровщині. Утім, документів, які б це засвідчили, захисник не надала. Вона пояснила, що не отримала від медзакладу відповідь на свій запит, а інформацію про стан здоров’я підзахисного їй повідомили у телефонному режимі з приймальні головного лікаря.

Натомість прокурор Олена Бондачук заявила клопотання про застосування до Яцишина приводу, оскільки немає належних підстав вважати, що він дійсно перебуває в лікарні та підтверджуючих документів.

Наступне засідання у цій справі відбудеться 1 лютого.

У Житомирському апеляційному суді зараз розглядається апеляційна скарга прокурора стосовно ухвали слідчого судді Корольовського райсуду Житомира про зміну Яцишину запобіжного заходу із тримання під вартою на заставу. Крім того, сторона захисту оскаржує незаконне тримання його під вартою.

На попередніх засіданнях 29 грудня, 3, 8 та 16 січня підсудний був відсутній, оскільки спочатку лікувався у приватній клініці «Борис», а згодом з ішемічним інсультом потрапив до лікарні у Нікополі на Дніпропетровщині.

Начальник ГУНП у Житомирській області В’ячеслав Печененко повідомив про те, що ухвала Корольовського районного суду Житомира про застосування застави звела нанівець масштабну роботу поліції у ліквідації дніпровського злочинного угруповання.

Читайте також: Суд над лідером наркобанди вкотре перенесли - "лікує нерви" у Нікополі

28 липня поліцейські затримали на Житомирщині лідера та учасника одного з найбільших в Україні злочинних наркоугруповань, до якого входило близько 30 осіб.

31 липня Корольовський районний суд обрав лідеру наркобанди, 44-річному жителю Нікополя Дніпропетровської області Яну Яцишину запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб за організацію замаху на замовне вбивство. Крім того, йому інкримінували незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.