Торік земельні аукціони поповнили місцеві бюджети Сумщини на 15 мільйонів

У 2018 році за результатами проведення земельних аукціонів до бюджетів місцевих рад на Сумщині надійшло понад 15 мільйонів гривень.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в головному управлінні Держгеокадастру у Сумській області.

«У 2018 році було проведено 81 земельний аукціон з продажу прав оренди 290 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної форми власності для ведення товарного сільськогосподарського виробництва загальною площею 6 557 гектари. Розмір річної плати за користування земельними ділянками, визначений за результатами торгів, становить 15, 1 мільйона гривень, які орендарі сплачуватимуть щорічно до бюджетів місцевих рад Сумської області», - зазначили в управлінні.

По області ставка орендної плати в результаті торгів коливається в межах від 8,04 до 437,23% від нормативної грошової оцінки земельних ділянок.

Читайте також: «Ексклюзивні» умови участі у торгах активами є шахрайством - Фонд гарантування

Як повідомили в управлінні, протягом минулого року було проведено 6 електронних земельних аукціонів з продажу прав оренди 12 земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 222,9 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.