«Ексклюзивні» умови участі у торгах активами є шахрайством - Фонд гарантування

«Ексклюзивні» умови участі у торгах активами є шахрайством - Фонд гарантування

Укрінформ
У Фонді гарантування вкладів фізичних осіб наголошують на прозорості електронної системи торгів, через яку реалізуються активи банків. 

Про це повідомляє прес-служба ФГВФО .

"ФГВФО вкотре наголошує, що ніхто не має змоги втручатися у систему продажу активів банків. Тому будь-чиї обіцянки забезпечити «ексклюзивні» умови участі у торгах – неправдиві і є лише недобросовісною рекламою послуг", - йдеться у повідомленні.

Фонд гарантування вже неодноразово наголошував на прозорості електронної системи торгів і на неможливості втручання в неї. Проте на ринку періодично поширюються чутки про можливість купівлі таких активів на «привілейованих» умовах.

"ФГВФО заявляє: усі лоти Фонду реалізуються через систему ProZorro.Продажі, а також через міжнародні торговельні майданчики, акредитовані Фондом і оприлюднені на його офіційному сайті. Усі рішення стосовно організації продажів і управління активами ухвалюються колегіально у ФГВФО після кількох етапів узгодження. Будь-які обіцянки – чи щодо сприяння у купівлі лотів за зниженою ціною, чи щодо витіснення з торгів конкурентів – є намаганням ввести в оману потенційного покупця активів. Покупець, який повірить таким запевненням, ризикує втратити гроші", - застерігають у Фонді.

Як відомо, продаж активів (майна) банків, що ліквідуються, здійснюється відповідно до статті 51 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб». Реалізація активів (майна) банків, що ліквідуються, на відкритих торгах (аукціонах) здійснюється відповідно до Положення щодо організації продажу активів (майна) банків, що ліквідуються, затвердженого рішенням виконавчої дирекції Фонду від 24.03.2016 № 388 (зареєстроване в Міністерстві юстиції України 20.04.2016 за № 606/28736).

Читайте також: Ціна активів банку Порто-Франко «на папері» у 25 разів вища за реальну - ФГВФО

З 1 лютого 2017 року всі без винятку лоти ФГВФО реалізуються через систему ProZorro.Продажі. Дані про лоти, виставлені на продаж, заводяться до єдиної центральної бази даних, яку адмініструє ГО Transparency International Україна, і всі майданчики, через які проводяться торги, мають рівний доступ до неї. Торги відбуваються в онлайн-режимі, стежити за перебігом аукціону може будь-хто. За результатами система автоматично формує протоколи, що унеможливлює будь-яке втручання у перебіг торгів. Окрім того, аукціони з продажу великих пулів проводяться через міжнародні компанії, що є світовими лідерами з реалізації проблемних активів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-