На Буковині цьогоріч оздоровили понад 93% школярів

У Чернівецькій області цього року оздоровилося понад 85 тисяч дітей віком від 7 до 17 років, це понад 93% всіх школярів.

Про це повідомляють у прес-службі Чернівецької ОДА.

«У Чернівецькій області протягом 2018 року послугами оздоровлення та відпочинку скористалося 85 тисяч 791 дитина, що становить 93,3% від загальної чисельності дітей шкільного віку від 7 до 17 років», – йдеться у повідомленні ОДА.

Там зазначають, що на оздоровлення витратили з обласного бюджету понад 13 мільйонів гривень, що на 5 мільйонів більше, ніж минулого року. Ще майже 8,5 мільйони витратили з місцевих бюджетів, включаючи ОТГ. А півтора мільйони гривень на оздоровлення та відпочинок дітей вдалося додатково залучити з позабюджетних коштів.

«Впродовж літнього періоду в області працювало 100 пришкільних таборів з денним перебуванням, в яких відпочила 7201 дитина, 189 літніх мовних таборів, до яких залучено 7767 дітей, 7 наметових таборів (573 дитини), 5 таборів праці та відпочинку (177 дітей) та 12 позаміських стаціонарних закладів оздоровлення та відпочинку (середня вартість ліжко-дня – 4400 грн)», – повідомляють в ОДА.

Читайте також: Діти з особливими потребами відкрили сезон візитів до Святого Миколая на Львівщині

Окрім того, 576 дітей направлялися до таборів «Молода гвардія» і «Артек».

В період літньої оздоровчої кампанії 2018 року провели чергову державну атестацію дитячих закладів оздоровлення та відпочинку різної форми власності в області. Атестувалося 4 стаціонарних заклади оздоровлення області. За результатами атестації їм було присвоєно ІІ категорію дитячого закладу оздоровлення та відпочинку.