На Миколаївщині чотирьом школам досі не дали тепло

На Миколаївщині без тепла залишаються чотири школи у Єланецькому районі, проте цю проблему чиновники обіцяють вирішити до наступного тижня.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

«Всі заклади середньої та дошкільної освіти області забезпечені послугами з теплопостачання за виключенням чотирьох учбових закладів в Єланецькому районі, а саме Єланецької гімназії, Єланецької ЗОШ, Великосолонівської та Новоолександрівської ЗОШ. Теплопостачання тут має бути відновлено до понеділка», - заявив заступник голови ОДА Валентин Гайдаржи.

Читайте також: Новий голова Черкаської ОДА підключився до питання газової угоди для Сміли

За його словами, питання стоїть на особливому контролі голови облдержадміністрації Олексія Савченка.

"Неприпустимо, щоб діти в розпал опалювального сезону вимушені були переривати учбовий процес через неналежне виконання посадовцями своїх обов’язків", - наголосив Гайдаржи.

Наразі в Єланецькій гімназії здійснюються роботи з реконструкції з впровадженням системи електроопалення. До моменту завершення робіт опалення гімназії та Єланецької ЗОШ здійснюватиметься від котельні Єланецької ЗОШ, на якій завершені роботи з модернізації вузла обліку природного газу.

Читайте також: У Нафтогазі пояснили, за яких умов відновлять постачання газу деяким споживачам

Щодо Великосолонівської та Новоолександрівської ЗОШ – проблеми теплопостачання пов’язані з неочікуваним виходом з ладу приладів обліку споживання природного газу. Наразі лічильники направлені на ремонт до заводу-виробника.

Гайдаржи доручив керівництву Єланецької РДА терміново забезпечити опалення за рахунок альтернативних джерел або установленої потужності газових котлів.