Новий голова Черкаської ОДА підключився до питання газової угоди для Сміли

Новий голова Черкаської ОДА підключився до питання газової угоди для Сміли

Укрінформ
Новопризначений голова Черкаської ОДА Олександр Вельбівець у свій перший робочий день приїхав у Смілу, щоб обговорити питання підписання договору міста з Нафтогазом.

Про це повідомляє у четвер, 22 листопада, прес-служба Смілянської міської ради.

"21 листопада, у свій перший робочий день після призначення на посаду голови Черкаської ОДА, Олександр Вельбівець прибув до Сміли. Після зустрічі з мітингувальниками, які перекривали рух при в'їзді в Смілу, голова Черкаської ОДА разом із заступниками Костянтином Омаргалієвим та Сергієм Овчаренком прибув до міської ради. Голова облдержадміністрації зустрівся з міським головою Олексієм Цибком, депутатами міської ради, членами виконавчого комітету, представниками громадськості міста. Головне питання — підписання договору з НАК "Нафтогаз", - йдеться у повідомленні.

Як поінформували в міськраді, Вельбівець розповів про своє бачення. Та більшість присутніх не зовсім погодилися з його позицією, вважаючи її рівнозначною взяттю боргів ТОВ "Сміла Енергоінвест" на бюджет міста.

На завершення зустрічі голова ОДА запропонував негайно створити робочу групу з числа депутатів, громадськості та спеціалістів управління ЖКГ з метою повного обрахування розміру боргів ТОВ "Сміла Енергоінвест" за спожитий газ, напрацювання пропозицій для подальшої зустрічі міського голови з керівництвом НАК "Нафтогаз".

Як повідомляв Укрінформ, міська влада та жителі Сміли вимагають від ПАТ "НАК Нафтогаз України" укласти з містом договір на постачання палива. При цьому вони відкидають зустрічну вимогу заплатити з бюджету міста борг приватного підприємства ТОВ "Сміла Енергоінвест", яке отримувало гроші за опалення, але не розраховувалося з постачальником за отриманий газ. Депутати Смілянської міськради прийняли звернення до Президента України з проханням втрутитися у ситуацію.

З 19 листопада тут триває акція протесту - місцеві жителі блокують транзитні проїзди через місто.

У місті Сміла до 15 листопада не розпочинався опалювальний сезон. Без тепла залишалися не тільки житлові будинки, а й лікарні, дитячі садки та школи. 12 листопада у місті запровадили надзвичайний стан. Жителі перекривали дороги, вимагаючи забезпечити місто теплом. 

Читайте також: Президент запевняє: Тарифи на тепло у Смілі будуть, як і по всій Україні

Президент Петро Порошенко 15 листопада доручив за кілька годин розпочати опалювальний сезон у Смілі.

З 17 листопада у місті запрацювали всі котельні.

20 листопада Президент представив нового голову Черкаської обласної державної адміністрації Олександра Вельбівця і доручив йому врегулювати ситуацію з газопостачанням у Смілі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-