У Миколаєві нагородили копа, який оперативно нейтралізував озброєного депутата

Голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко нагородив орденом «Святий Миколай Чудотворець» поліцейського Дмитра Ніколаєва за те, що той 4 жовтня нейтралізував депутата міськради Владислава Єнтіна, який розмахував зброєю під час конфлікту.

Про це він сказав під час сесії Миколаївської міської ради 5 жовтня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми з головою облради Вікторією Москаленко вручили орден «Святий Миколай Чудотворець» начальнику сектору превенції Центрального відділу поліції ГУ Нацполіції в Миколаївській області Дмитру Ніколаєву за те, що 4 жовтня зреагував на поведінку депутата міськради Владислава Єнтіна, який розмахував зброєю під час конфлікту з активістами. Це мужній вчинок справжнього поліцейського. А щодо депутата, то хочу сказати, що демонстрація зброї в приміщенні міськради абсолютно недопустима», - сказав Олексій Савченко.

Він також зауважив, що реагуватиме на це відповідно, якщо щось подібне повториться.

Читайте також: Миколаївська мерія "відгороджується" турнікетом і металошукачем

Як уже повідомляв Укрінформ, 4 жовтня на сесії міської ради двоє 19-річних молодиків облили фекаліями робочі місця кількох депутатів. Робота сесії була зірвана попри те, що міський голова закликав повернутися до роботи після генерального прибирання.

Депутати ж вирішили провести сесію в приміщенні Центральної райадміністрації о 19 годині вечора. Вони мотивували це тим, що не хочуть повертатися в сесійну залу з точки зору моральності й санітарно-гігієнічних норм.

Проте нічна сесія так і не відбулася. Цьому завадив голова облдержадміністрації Олексій Савченко, який пригрозив кримінальною відповідальністю за проведення сесії з порушенням регламенту і поза межами сесійної зали.

5 жовтня депутати знову зібралися і продовжили попереднє засідання вже у залі міськвиконкому, який вимили й навіть замінили меблі.