Миколаївська мерія

Миколаївська мерія "відгороджується" турнікетом і металошукачем

Укрінформ
Відсьогодні до сесійної зали Миколаївської міськради заборонено заходити з їжею, напоями та сторонніми предметами, а на вході в приміщення буде встановлено рамку з металошукачем, турнікет, а також здійснюватиметься відеофіксація.

Про це сказав сьогодні під час пленарного засідання позачергової 41 сесії Миколаївської міської ради VII скликання міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич.

“Відсьогодні в зал заходити з напоями, продуктами та будь-якими іншими предметами, які не передбачені для роботи депутатів, заборонено. Вода буде доступна для депутатів тут, у сесійній залі. Також хочу повідомити, що виконуючи розпорядження голови ОДА, яке було після нападу на охоронців Харківської міськради, прийнято рішення про встановлення турнікету на першому поверсі та на виконання припису СБУ, датованого ще минулим роком, буде встановлена рамка металошукача та турнікет для проходження з відеофіксацією”, - сказав міський голова.

Як уже повідомляв Укрінформ, 4 жовтня після інциденту на сесії Миколаївської міськради, коли активісти облили депутатські робочі місця нечистотами, депутати вирішили продовжити сесію в приміщенні Центральної райадміністарції о 19.00. 

Відносно правопорушників поліцейські склали адміністративні протоколи за ст. 173 КУпАП «Дрібне хуліганство». Проте проведенню вечірньо-нічної сесії поза межами сесійної зали завадив голова облдержадміністрації Олексій Савченко, який пригрозив кримінальною відповідальністю за проведення сесії з порушенням регламенту.

«Ви хочете провести сесію міськради в незаконний спосіб, і я закликаю вас цього не робити. Зібравшись за межами сесійної зали, не проголосувавши продовження робочого часу, ви порушили регламент. Попереджаю міського голову Олександра Сєнкевича, що сьогодні було порушено кримінальне провадження стосовно міського голови міста Черкаси, який також порушив закон. Щоб такого не сталося у нас, пропоную сьогодні розійтися, а завтра зібратися на сесію в установлений законом спосіб», - сказав Савченко.

Читайте також: Інцидент з фекаліями змусив депутатів Миколаєва шукати інше “місце роботи”

Після цих слів мер Миколаєва закликав депутатів розійтися і зібратися сьогодні на позачергову сесію у сесійній залі. Він також пообіцяв, що протягом ночі в сесійній залі проведуть дезінфекцію та замінять меблі, які були облиті рідиною з фекаліями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-