Один з регіональних центрів авіації МВС буде у Маріуполі

Один з регіональних центрів авіації Міністерства внутрішніх справ України буде у Маріуполі.

Про це повідомив глава МВС Арсен Аваков.

«Наразі ми працюємо над великим вертолітним проектом. Він базується на новій системі взаємодії всіх служб МВС. Це сервіс і безпека для простих громадян. Це санітарна авіація, якої у нас на даний момент не існує, транспортування тяжкохворих, вивезення людей із зони надзвичайних ситуацій. Один з регіональних центрів системи авіаційної безпеки МВС буде розміщуватися у Маріуполі», - зазначив він, перебуваючи у Донецькій області.

Міністр додав, що цього року підрозділи МВС вже отримають перші чотири вертольоти французької фірми «Airbus Helicopters».

Читайте також: Французькі коптери Airbus передадуть рятувальникам та Нацгвардії — Аваков

«Протягом двох років ця система запрацює по всій країні. Серед основних завдань - охорона кордону, особливо морського, забезпечення спеціальних функцій пожежників, поліцейських і гвардії. Цей ступінь можливостей запрацює в Україні до кінця року. Донецька область теж в цьому переконається», - наголосив Аваков.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу міністр внутрішніх справ Арсен Аваков перебуває у Донецькій області, де у смт.Талаківка відкрив Центр безпеки громадян.

Фото: Facebook