Французькі коптери Airbus передадуть рятувальникам та Нацгвардії — Аваков

Французькі коптери Airbus передадуть рятувальникам та Нацгвардії — Аваков

Фото
Укрінформ
Підрозділи Міністерства внутрішніх справ до кінця року отримають перші чотири вертольоти французької компанії Airbus Helicopters.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков у вівторок, 25 вересня, під час робочої поїздки на Чернігівщину, повідомляє прес-служба МВС у Facebook.

“В цьому році на потреби підрозділів МВС надійдуть перші чотири вертольоти від французької компанії. Три машини працюватимуть у підрозділах ДСНС – це гвинтокрил, обладнаний необхідним устаткуванням для аеромедичної евакуації, аварійно-рятувальних і протипожежних цілей. Ще один гелікоптер Н-225 надійде у авіапідрозділ Національної гвардії України”, - сказав Аваков.

За його словами, у Ніжині на Чернігівщині буде розташований сервісний центр системи авіаційної безпеки МВС. “Це будуть вертольоти для служби із надзвичайних ситуацій, прикордонників, Нацгвардії та поліції. Вони оснащені усіма видами спецтехніки, системами відеонагляду, можливостями для десантування та інше. Це новий рівень професійної якості нашої роботи, коли щось трапляється, що потребує концентрації, усі вертолітні сили МВС будуть направлені в одне місце. Так працюють жандармерія і поліцейські сили в усьому. Тут змінюється і специфіка нашої роботи. Ми переходимо у світ нових технологій», - зазначив Аваков.

Міністр ознайомився з роботою Спеціального авіаційного загону Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту в Ніжині.

Зазначається, що наразі авіаційний загін несе бойове чергування з пошуково-рятувального забезпечення і протипожежного патрулювання.

Передбачено, що для сервісного обслуговування вертольотів Airbus Helicopters збудують оснащені чотири ангари.

Читайте також: Аваков сказав, коли ДСНС отримає вертольоти Airbus

В ДСНС сподіваються, що після розширення вертолітного парку рятувальники зможуть нести посилену службу і в Південному регіоні країни та виконувати пошукові операції на морі. 

Для нових гелікоптерів вже почали готувати льотний склад, який проходитиме навчання у Франції, поінформували в МВС.

Як повідомлялося, Міністерство внутрішніх справ України і Міністерство Європи та закордонних справ Франції у березні підписали угоду про постачання до України 55 вертольотів компанії Airbus Helicopters. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-