Аваков сказав, коли ДСНС отримає вертольоти Airbus

Аваков сказав, коли ДСНС отримає вертольоти Airbus

Укрінформ
Державна служба України з надзвичайних ситуації цього року в рамках запуску системи авіаційної безпеки та цивільного захисту МВС, отримає перші французькі гелікоптери Airbus для аеромедичної евакуації та пошуково-рятувальних операцій.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час урочистостей до Дня рятівника, інформує прес-служба МВС.

«У рамках запуску системи авіаційної безпеки та цивільного захисту МВС, вже в цьому році ДСНС отримає перші французькі гелікоптери Airbus для аеромедичної евакуації, в тому числі із зони ООС, та пошуково-рятувальних операцій. Це той рівень, на якому працюють рятувальники у європейських країнах. Але все це можливо лише тоді, коли особовий склад мотивований та забезпечений», - сказав Аваков.

Міністр внутрішніх справ зазначив, що міністерство продовжує технічне переоснащення служби.

«2018 рік - це рік служби з надзвичайних ситуацій. Особливу увагу ми приділяємо підвищенню заробітних плат особового складу, переоснащенню підрозділів та забезпечення житлом. 90 мільйонів гривень закладено лише в державному бюджеті на будівництво житла. Минулого року ми підняли заробітну платню вдвічі, і ця тенденція буде продовжуватись», - підкреслив міністр.

Читайте також: В Авакова запевняють, що контракт із французькою Airbus Helicopters вигідний

Окрім того, у МВС повідомляють, що 15 вересня 23 фахівці ДСНС отримали державні нагороди, відзнаки Кабінету міністрів України та МВС України й інші цінні подарунки.

Зокрема, підрозділи ДСНС у Донецькій та Луганській областях отримали сертифікати на вісім піротехнічних машин українського виробництва "Козак ПМ-Л", які доставлятимуть людей і спецтехніку до місць розмінування. Вже найближчим часом вони поїдуть на службу на Донбас.

Крім того, п'ять родин рятувальників отримали ключі від службових квартир.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-