До кінця року породіллі на Харківщині отримають понад 7000 "пакунків малюка"

Фото

До кінця року породіллі Харківщини у рамках соціального проекту отримають понад 7000 "пакунків малюка".

Про це розповів на брифінгу директор Департаменту соціального захисту населення Харківської ОДА Юрій Шпарага, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цей пілотний проект реалізується у рамках Меморандуму порозуміння між урядом України та ООН. Відповідні угоди щодо реалізації проекту були підписані між обласними адміністраціями та Управлінням ООН з обслуговування проектів (ЮНОПС), яке займається поставкою комплектів для новонароджених", - зазначив Шпарага.

За його словами, проект розрахований на період з 1 вересня до 31 грудня: "У рамках проекту ми повинні відпрацювати систему, логістику. З урахуванням цих напрацювань буде визначено його подальшу долю".

"На реалізацію проекту на Харківщині з державного бюджету було виділено субвенцію – понад 35,7 млн грн. Ці кошти спрямували на придбання 7033 "пакунків малюка": саме стільки дітей, за даними пологових будинків та органів соціального захисту населення, має народитися в області у вересні-грудні", - додав Шпарага.

За його словами, перша партія подарункових "пакунків" надійшла в область 15 вересня: "Це 539 комплектів, які вже почали роздавати в пологових будинкам мамам, котрі виписуються".

Читайте також: У Реви розповіли, чи користується "пакунок малюка" популярністю

"Проект мав стартувати з 1 вересня, але трохи затримався. Тому мами, які вже виписалися з пологових будинків, мають звернутися до органів соцзахисту із заявою, за якою їм доставлять пакунки додому. В подальшому всі мами отримуватимуть комплекти при виписці з пологового будинку, і жодних додаткових документів чи заяв від них не вимагається", - пояснив Шпарага.

За його словами, наступну партію пакунків в області очікують протягом тижня: "Всі пакунки ми отримуємо опломбованими, відкрити їх може тільки мама".

У Харківському перинатальному центрі вже роздали "пакунки малюка", до яких входять 25 найменувань: предмети одягу, доглядові засоби, плед, матрац тощо.

У Харкові породіллям почали видавати "пакунки малюка" / Фото: Мадієвський В'ячеслав, Укрінформ