Кривавий елеватор: суд узяв під варту 15 підозрюваних

У Харкові суд взяв під варту без права на заставу 15 підозрюваних у справі про спробу захоплення елеватора у селі Занки Зміївського району на Харківщині.

Про це повідомив у Facebook перший заступник голови Національної поліції В’ячеслав Аброськін.

"Вчора (13 вересня - ред.) суд Харкова прийняв рішення обрати міру запобіжного заходу - арешт без застави 15 особам, які захопили елеватор у Зміївському районі", - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, 11 вересня група невідомих у балаклавах намагалася проникнути на територію місцевого елеватора у селі Занки Зміївського району Харківської області, де зіткнулася з жителями райцентру. Під час бійки, в якій взяли участь кілька десятків осіб, було застосовано травматичну зброю і газовий балончик. Постраждали сім осіб, у тому числі співробітник районної поліції. Додаткові сили поліції, що прибули на місце, запобігли розвитку конфлікту. Затримано більше 20 осіб за ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Читайте також: Захоплення елеватора: харківський суд обирає запобіжний захід 22 "тітушкам"

12 вересня прокуратура Харківської області повідомила про підозру в скоєнні злочину затриманим на елеваторі в Занках 22 особам і вимагала для кожного з них запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на заставу. Їх обвинувачують за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу.