Поліція посилить профілактику ДТП

Голова Нацполіції Сергій Князєв доручив начальникам поліції в областях провести зустрічі з керівниками автотранспортних підприємств з метою покращення ситуації на дорогах у сфері пасажирських перевезень.

Про це він заявив 14 серпня під час наради під головуванням першого заступника міністра внутрішніх справ Сергія Ярового, інформує Департамент комунікації Національної поліції України .

«Ми не хочемо фіксувати постфактум, чому сталася ця ДТП. Потрібно вирішувати ці проблемні питання, які виникають систематично, не тільки з водіями, а й з керівниками автотранспортних підприємств, які випускають транспорт на лінію. Наголошую на необхідності посилення адміністративної профілактики у цій сфері», – підкреслив Князєв.

Тому голова Нацполіції дав розпорядження всім керівникам обласних підрозділів на місцях провести зустрічі з керівниками автотранспортних підприємств з метою вирішення проблемних питань та покращення ситуації на дорогах у сфері пасажирських перевезень.

У свою чергу Яровий підкреслив, що питання в організації безпеки дорожнього руху, зокрема, розслідування та запобігання загибелі людей, перебувають на контролі керівництва МВС та Нацполіції.

«Питання організації безпеки дорожнього руху заслуговує підтримки в областях. І ми будемо посилювати цю роботу з проведення комплексних заходів. Насамперед, це робота спільних груп поліції з Укртрансбезпекою з виявлення фактів незадовільної організації роботи з контролю за технічним станом транспортних засобів, особливо, які залучаються до перевезення громадян», - зазначив Яровий.

Читайте також: На Київщині внаслідок ДТП загинули троє людей, ще троє травмовані

Він наголосив на необхідності жорсткого реагування з боку Головного слідчого управління Нацполіції на порушення, виявлені у цій сфері. Яровий також додав, що профілактична робота у цьому напрямку має бути посилена і у зв’язку з переміщенням громадян для відпочинку до південних областей.

Як повідомлялося, із 23 липня на території країни проводяться комплексні превентивні заходи під умовною назвою «Перевізник». Їхньою метою є забезпечення безпеки дорожнього руху та зменшення ДТП за участю пасажирського транспорту, які призводять до загибелі великої кількості людей.