Справа про захмарні зарплати: у поліції заявили, що не проводили обшуків у кабінеті мера Ірпеня

Поліцейські Київської області не проводили обшуки у кабінеті і за місцем проживання мера Ірпеня Олександра Маркушина.

Про це у Фейсбуці поінформувала пресслужба правоохоронного органу, передає Укрінформ .

"Безпосередньо у кабінеті та за місцем проживання міського голови Ірпеня слідчі дії не здійснювались", - зазначається у повідомленні.

Правоохоронці поінформували, що раніше Київська обласна прокуратура зареєструвала кримінальне провадження за заявою одного з депутатів Ірпінської міськради за ознаками ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в умовах воєнного стану".

Читайте також: Розтрата на майже ₴870 тисяч: директорці музею «Київська фортеця» оголосили підозру

В установі пояснили, що слідчі поліції Київщини перевіряють інформацію щодо надмірно завищених зарплат і премій посадових осіб міськвиконкому Ірпеня.

"У рамках досудового розслідування сьогодні, 5 травня, поліцією Київщини у приміщенні Ірпінської міськради оголошено дві ухвали Святошинського районного суду міста Києва на проведення тимчасового доступу до речей та документів визначених посадових осіб", – заявили у поліції.

Читайте також: На Тернопільщині виявили зловживання на ₴1,2 мільйона під час ремонту доріг

Правоохоронці поінформували, що інші слідчі дії в адмінбудівлі міськради Ірпеня чи у виконавчому комітеті не проводили.

Раніше ЗМІ поінформували, що Національна поліція у Київській області нібито проводить обшуки за місцем проживання Маркушина, начальниці відділу кадрів виконкому Ірпінської міськради Тамари Халаім, головної бухгалтерки виконкому Христини Глужанець.