Премії з "конфліктом": НАЗК направило до суду 38 протоколів

НАЗК направить до суду 38 протоколів щодо директора КП Харківської райради «Комуненерго».

Про це інформує прес-служба НАЗК.

«Національне агентство з питань запобігання корупції прийняло рішення про направлення до суду 38 протоколів про адміністративні правопорушення у зв’язку з недотриманням вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів при встановленні премій. Протоколи складено стосовно директора комунального підприємства Харківської районної ради «Комуненерго» Олега Левченкова», - йдеться у повідомленні.

НАЗК встановило, що посадовець, не повідомивши у встановленому законом порядку Харківську райраду про наявність у нього реального конфлікту інтересів, протягом 2016-2018 рр. видавав накази про встановлення премій працівникам підприємства, у тому числі й свого сина.

У НАЗК зазначили, що порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції» щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів при встановленні матеріальних заохочень є вкрай поширеними серед посадовців.

Читайте також: НАЗК повністю перевірить декларації депутата Мартиняка

Також у відомстві нагадали, що відповідальність за такі правопорушення, пов’язані з корупцією, передбачена частинами першою та другою статті 172-7 Кодексу України про адмінправопорушення.

“Крім того, щодо вказаних порушень у діяльності директора комунального підприємства внесено припис голові Харківської районної ради Максиму Литвиненку”, - поінформували у НАЗК.

Згідно з приписом, НАЗК вимагає вжити заходів щодо врегулювання потенційного конфлікту інтересів у діяльності директора КП, зумовленого спільною роботою зі своїм сином, провести службове розслідування та розглянути питання щодо притягнення винної особи до відповідальності.