Отруєння у таборі "Орлятко": кількість постраждалих зросла до 94

На Донеччині госпіталізовано вже 94 людини з гострою кишовою інфекцією, які отруїлися в дитячому таборі "Орлятко".

Про це повідомляє Держпродспоживслужба.

"За оперативним повідомленням Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області на 10:00 19.07.2018 захворіло та госпіталізовано до лікувальних закладів Донецької області 94 особи, із них 79 дітей та 15 дорослих. На сьогодні всі хворі перебувають на стаціонарному лікуванні", - йдеться у повідомленні

Зазначається, що за ініціативи Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області прийнято рішення про закриття табору та припинення будь-якої діяльності з приймання дітей на оздоровлення та відпочинок з 18.07.2018 року.

Читайте також: На Донеччині перевірять кухні в усіх дитячих таборах

Як повідомлялося, в Лиманському районі Донецької області в дитячому центрі оздоровлення і відпочинку "Орлятко" 16 липня 60 дітей відчули погіршення здоров'я, нудоту, у них підвищилася температура. Було прийнято рішення про госпіталізацію цих. На вечір 18 липня, за даними Донецької облдержадміністрації, проходили лікування 78 дітей і 15 дорослих.

Інших дітей з цього табору відправлено по домівках до батьків, а табір закрито.

Медики заявили, що у позаміському дитячому закладі оздоровлення та відпочинку "Орлятко" зареєстрований випадок спалаху гострого гастроентероколіту.

Під час перевірки на харчоблоці виявлено численні порушення, а правовстановлюючі документи, в тому числі акт прийомки табору "Орлятко" на 2 зміну, вилучили співробітники Слов'янської міжрайонної прокуратури в Донецькій області.

Всього в таборі відпочивали 134 дитини.

Читайте також: Отруєння на Донеччині: у таборі «Орлятко» зафіксували гострий спалах інфекції

Головне управління Держпродспоживслужби в Донецькій області направило подання до Лиманського відділення поліції Слов'янського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області з інформацією про дії, що мають ознаки злочину за статтею 325 Кримінального кодексу України від 17.07.2018 №01-18/118. Відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 325 Кримінального кодексу України.

Крім того, Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, яка під час свого візиту до табору виявила також численні факти порушень, сьогодні відкрила своє провадження стосовно обставин масового отруєння.