Кандидат на посаду голови ОТГ на Рівненщині звернулася до поліції через порушення

Сільський голова села Олександрія на Рівненщині, а нині кандидат на посаду голови Олександрійської ОТГ Тетяна Михасюк звернулась у поліцію з заявою про вчинення проти неї злочину.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

«Мешканці сіл у Рівненському районі отримали sms-розсилку та повідомлення за допомогою соціальних мереж і додатків про те, що Тетяна Михасюк 29 квітня не братиме участі у виборчому процесі, бо її реєстрація скасована у судовому порядку. А один з кандидатів на голову ОТГ нібито намагався вплинути на членів дільничних виборчих комісій, вимагаючи від них поставити відмітку «вибув» у виборчому бюлетені - навпроти прізвища Тетяни Михасюк», - йдеться у повідомленні.

А напередодні прес-служба Рівненської обласної організації ВО «Свобода» повідомила, що представниця партії Михасюк і надалі є кандидатом на посаду голови новоствореної Олександрійської ОТГ. "Наразі ж пані Михасюк звернулася із заявою про вчинення злочину до правоохоронних органів, а на місці працює слідчо-оперативна група поліції", - зазначили в прес-службі облорганізації партії.

Читайте також: Комітет виборців зафіксував перші порушення на виборах в ОТГ

Як повідомляв Укрінформ, спостерігачі КВУ звертають увагу на колізію щодо Олександрійської ОТГ на Рівненщині: в день виборів, о 5 ранку, Житомирський апеляційний суд прийняв рішення на користь одного з кандидатів щодо його реєстрації, а за день до виборів Рівненський районний суд ухвалив рішення щодо зняття цього кандидата з виборчого процесу.

У неділю, 29 квітня, у 40 об'єднаних територіальних громадах (ОТГ) в 17 областях України проходять перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів.

До складу цих 40 ОТГ увійшли 133 місцеві ради (міських - 4, селищних - 16, сільських - 113).

На Рівненщині вибори голів та депутатів проходять у трьох новостворених ОТГ - Олeксандрійській, Шпaнівській та Вовчанській.