Рятувальники Херсонщини отримають обладнання та інструкторів зі США

Фото

Міжнародна місія пожежної допомоги (IFRM) США надасть рятувальникам Херсонщини сучасні пожежні екіпірування, обладнання, а також надішле в регіон своїх інструкторів.

Про це заявив у п'ятницю у Херсоні журналістам після зустрічі голови облдержадміністрації Андрія Гордєєва з делегацією Міжнародної місії пожежної допомоги (IFRM) США, яка наразі перебуває в регіоні з робочим візитом, американський пожежник, співробітник IFRM Рік Марклі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Міжнародна місія з пожежної охорони США надасть Херсонщині пожежно-технічне обладнання Фото: oleshky.ua.city

"Абсолютно точно можу сказати, що будемо везти (на Херсонщину - ред.) велику кількість захисних костюмів (для пожежників - ред.) належного рівня захисту, які ми використовуємо у Штатах - це і рукавиці, і боти, і комбінезони, шоломи, і так далі. Будемо привозити індивідуальні повітряні дихальні апарати, маски і балони. І постараємося привезти більше дрібного обладнання, яке можна буде розподілити по великій кількості пожежних частин. Ми плануємо також привезти команду інструкторів, це добровольці-пожежники, які спеціалізуються на гасінні пожеж у різних умовах", - розповів Марклі.

Як він наголосив, Міжнародна місія пожежної допомоги США робить все це для того, щоб рятувальники Херсонщини були краще підготовленими до різних ситуацій, в яких вони можуть опинитися під час гасіння пожеж. "І плюс до цього ми хочемо, щоб пожежники вміли поводитися з новим обладнанням, яке до них приходить, щоб це було і для них безпечно, і ефективно для їхньої служби", - сказав Марклі.

За інформацією Міжнародної місії пожежної допомоги, вказані екіпірування та обладнання для пожежників Херсонщини будуть поставлені із США в регіон як гуманітарна допомога морським транспортом протягом двох-трьох місяців.

Читайте також: Американські пожежники допоможуть Херсонщині боротися з лісовими пожежами

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщину прибула делегація Міжнародної місії пожежної допомоги (IFRM) США для ознайомлення із станом справ пожежної безпеки та визначення першочергової потреби місцевої рятувальної служби у пожежно-технічному обладнанні.

Фото oleshky.ua.city