В Одесі затримали на хабар директора крюїнгового агентства

Співробітники облуправління захисту економіки в Одеській області та прокуратури Одеси задокументували вимагання й отримання неправомірної вигоди у моряків з боку директора крюїнгового агентства.

Про це повідомляє відділ комунікацій Нацполіції.

"Правоохоронці, зокрема, встановили, що керівник одеського агентства з працевлаштування громадян на іноземні морські судна організував схему «додаткового заробітку». Під час оперативно-розшукових заходів зафіксовано декілька етапів отримання фігурантом неправомірної вигоди. Так, за працевлаштування на посаду помічника капітана на судно іноземного судновласника зловмисник зажадав 5 тисяч доларів хабара, а за влаштування іншого громадянина на посаду матроса вимагав 3 тисячі доларів", - зазначили в поліції.

Під час отримання частини неправомірної вигоди – півтори тисячі доларів – працівники Управління захисту економіки в Одеській області Нацполіції та Одеської місцевої прокуратури № 4 затримали директора крюїнгового агентства у його службовому кабінеті.

Читайте також: На Кіровоградщині впіймали на хабарі начальника військово-лікарської комісії

Під час проведення санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили підроблені печатки іноземних суден, які хабарник використовував для збільшення стажу роботи моряків.