Херсонщина отримала ще майже 1700 книжок з усієї України

Фото

Ще майже 1,7 тис. книжок з усієї України для своїх бібліотек в укриттях отримала Херсонська область.

Про це у Телеграмі повідомила Херсонська ОВА, передає Укрінформ. 

«Ще майже 1700 книжок з усієї України цього тижня отримала Херсонщина. Книжні полиці поповняться україномовними виданнями різних жанрів. Серед них – художня, наукова та освітня література, історичні твори і сучасні дослідження», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що ці книги передані в межах трьох проєктів: «Вільні читають українською, «Один студент – одна книга для Херсонщини», «Книги в укритті».

В обладміністрації подякували всім, хто долучився до збору, зокрема університетам, бібліотекам та школам. Це допомагає відновити культуру в регіоні та підтримати моральний дух місцевих жителів.

Читайте також: Рекорд України: в Інституті журналістики створили книгу за 8 годин 39 хвилин

«Встановлення бібліотечних куточків в укриттях дозволило людям мати доступ до книг під час повітряних тривог. А це дає не тільки розраду, але й освітні можливості. Проєкти щодо збору книжок тривають», - підкреслили у повідомленні.

Херсонщина отримала ще майже 1700 книжок з усієї України / Фото: Херсонська ОВА

Як повідомлялося, Херсонщина перебуває під постійними обстрілами російських військ, майже щодня страждають цивільні жителі, руйнуються житлові та адміністративні будинки, енергетичні й інфраструктурні об’єкти.

Фото ілюстративне: Олександр Шутюк