Миколаївські медики запевняють, що епідемії гепатиту А у місті немає

Епідемії гепатиту А у Миколаєві наразі немає, адже показники захворюваності знаходяться на рівні нижче середнього показника по Україні.

Про це повідомили у прес-службі управління охорони здоров'я Миколаївської ОДА.

«Приводу для хвилювання немає, епідемії гепатиту А  наразі не зафіксовано. Показники захворюваності у Миколаївській області знаходяться на рівні нижче середнього показника по Україні», - йдеться у повідомленні.

За інформацією начальника управління охорони здоров'я ОДА Павла Георгієва, станом на 4 січня в обласній інфекційній лікарні знаходяться 33 пацієнти. З них підтверджено діагноз у 16 осіб.

Ще 6 дітей знаходяться в обласній дитячій інфекційній лікарні, діагноз підтверджено в 1 дитини. Всі необхідні ліки для надання спеціалізованої медичної допомоги є. Також проведено перерозподіл лікарських засобів між закладами охорони здоров’я для забезпечення лікування пацієнтів.

Як уже повідомляв Укрінформ, у Миколаєві за останній тиждень різко збільшилася кількість хворих на гепатит А, основна маса - із Заводського району. Епідрозслідування встановило, що особи, які захворіли, вживали доочищену воду з пунктів розливу.

Читайте також: У Миколаєві розслідують масове зараження гепатитом А

Наразі прийнято рішення перевірити всі пункти доочищення та розливу води. Роботу семи пунктів, про які повідомили хворі, тимчасово заборонили.