Біля військового аеродрому під Києвом знову горить БРСМ

Поблизу військового аеродрому у Василькові біля Києві горить заправка "БРСМ Нафта".

Про це повідомила прес-служба військової авіації України у Facebook.

"Терміново! Пожежа на БРСМ у Василькові біля військового аеродрому", - йдеться у повідомленні. 

Зазначається також, що за деякими даними, крадії металу вирішили розрізати залишки згорілих місткостей на колишній нафтобазі, і це спричинило тління однієї з них.

У компанії "БРСМ-Нафта" заявили, що торгова марка "БРСМ-Нафта" не має жодного відношення до колишньої нафтобази, на якій на даний момент спостерігається загоряння резервуарів. 

Наразі викликані рятувальники ДСНС та поліція, яка повинна встановити причини надзвичайної ситуації. 

Як повідомляв Укрінформ, 8 червня 2015 року в селі Крячки Васильківського району Київської області на території нафтобази ТОВ "Побутрембудматеріали", яка входить до мережі "БРСМ-Нафта" загорівся резервуар із пальним об'ємом 900 куб. м, згодом вогонь перекинувся на розташовані поруч резервуари. Всього на нафтобазі було 17 резервуарів із пальним, у яких за приблизними оцінками містилося близько 15 тис. т нафтопродуктів та високоактивних компонентів палива. Крім того, в одному комплексі з нафтобазою знаходилася газонаповнювальна станція з резервуарами для зрідженого вуглеводневого газу. 9 червня там стався великий вибух, внаслідок якого загинули троє рятувальників. Загалом через пожежу загинули шестеро людей, близько 20 постраждали. Ввечері 16 червня пожежу було ліквідовано. 

Засновником мережі БРСМ є Андрій Біба. Повідомлялося, що 50% компанії було продано Едуарду Ставицькому, на той час міністру енергетики, який після Революції гідності втік з України і з березня 2014 року оголошений в розшук.