Тому Сойєру та Нестору Махну: митники перехопили 200 посилок з Китаю

Київські митники затримали посилки, що надійшли з Китаю експрес-поштою й були адресовані неіснуючим людям - літературним і кіноперсонажам, історичним постатям тощо.

Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби.

"Під час здійснення їх митного оформлення було встановлено, що транспортні документи на 201 міжнародне відправлення містять неправдиві відомості щодо одержувачів та їх контактних номерів телефонів, а вказані адреси доставки просто не існують", - інформують у митниці.

Адресатами вказувалися Том Сойєр, Джек Горобець, Нестор Махно. Але цим політ фантазії реального отримувача цієї купи посилок не обмежився: у списку є Лідка Маразматичка, Лідка Інвалідка, Борщ Український, Кілька Путивльська, Продавець Льоха, Льошка Антошка, Бім Собака, Бандит Карпенко "та ряд інших, не менш дивних персон". Усі вони, якщо вірити супровідним документам, живуть в місті Путивль, але - на неіснуючих вулицях у неіснуючих домівках, зауважують митники.

Читайте також: ДФС виявила цьогоріч 3,5 тисячі нелегальних працівників

Як вважають у ДФС, у такий спосіб отримувач намагався ухилитись від оподаткування, розбивши своє замовлення на дрібні партії.

Зазначається, що йдеться про 201 міжнародне експрес-відправлення з HD-плеєрами, відеокамерами, мобільними телефонами та різноманітними аксесуарами загальною вартістю 125 тис. грн.

За цим фактом Київська міська митниця склала протокол за ознаками порушення митних правил, передбачених ч.1 ст. 483 Митного кодексу України – надання митниці як підстави для переміщення товарів документів, що містять неправдиві відомості щодо одержувачів відправлень.

Наразі товар вилучено. Матеріали справи будуть скеровані до суду.